Matematik

Annuitetslån ukendt "n" (terminer)

13. marts 2012 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har egentlig lavet min opgave, men undrede mig over noget.

Jeg lavede et eks. hvor G(hovedstol) = 1400000, y (ydelse) = 15000 og rente på 2,2%, hvorefter jeg skulle udregne "n". Men det kunne jeg ikke, den skrev fejl! Men lavede jeg den med 0,2% i rente var der ingen problemer, hvorfor nu det???

         

                     1400000*0,002
             log(1-        15000        )
n = .                                              .  =  103 terminer(måneder) tallet er afrundet.
                     log(1+0,002)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2012 af peter lind

Det er svært at svare på når man ikke ved  præcis hvad du har gjort. Mit gæt er en tastefejl så prøv igen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Svar #2
13. marts 2012 af martin1977dk (Slettet)

Jo man ved da præsist hvad jeg har gjort. Jeg har prøvede med 2,2% i rente altså satte 0,022 ind i formlen, og ja har selvfølgelig prøvet flere gange, og ja den laver fejl. Så dit "gæt" er umiddelbart forkert ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2012 af peter lind

Renten er større end ydelsen, så du kan aldrig få tilbagebetalt det lån


Svar #4
14. marts 2012 af martin1977dk (Slettet)

Så det er grunden til den kommer op med fejl så? :-)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2012 af peter lind

ja.Hvis du havde set efter vil du have opdaget at du skulle beregne logaritmen af et negativt tal.,og det kan man altså ikke


Svar #6
14. marts 2012 af martin1977dk (Slettet)

Hvordan logaritme af negativt tal? Altså i forhold til jeg bruger 0,2 % i rente i stedet for? :-) 


Brugbart svar (2)

Svar #7
14. marts 2012 af peter lind

Prøv at se på indmaden i logaritmen i tælleren. Hvis du erstatte de 0,002 med 0,022 får du et negativt tal


Svar #8
14. marts 2012 af martin1977dk (Slettet)

ok takker. må lige kigge det igennem når øjnene er friske. Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. marts 2012 af peter lind

Du kan også sige det på den måde at tælleren er renten, du skal betale det første år og nævneren er ydelsen. Hvis renteen det første år er lig med ydelsen vil kvotienten blive 1 og indmaden 0  Hvis renten det første år er større emd ydelsen, vil brøken blive større end 1. trækker du det fra 1 får du et negativt tal.


Skriv et svar til: Annuitetslån ukendt "n" (terminer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.