Matematik

Brøker

13. marts 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg skal (hvis det er muligt) opløse tæller og nævner i faktorer, og forkort (hvis det er muligt) brøken.

(3x²+6x-24) / (3x²-12)  

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Kan de hjælpe mig?


Svar #2
13. marts 2012 af Onleene95 (Slettet)

Hvis det er mig du spøger, med hvad??


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Den under Sandsynlighed?

Hilsen Adis


Svar #4
13. marts 2012 af Onleene95 (Slettet)

Har ikke tid til at hjælpe lige nu, bøvler selv med mit matematik

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2012 af nielsenHTX

#0

factoriser tæller og nævner.

(3x²+6x-24) / (3x²-12) =(3*(x+4))*(x-2)/(3*(x-2))*(x+2) = forsæt selv

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Nielsen Kan du hjælpe med min?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. marts 2012 af Imprafir (Slettet)

(3x²+6x-24) / (3x²-12)

3x^2 går ud med hinanden, du har derfor:

(6x-24)/(-12)

-24/-12 = 2

Du har derfor

6x+2


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. marts 2012 af nielsenHTX

#7 er helt forkert

hvis man fx har

(x2+x)/x skal man divider alle led med x så

(x2+x)/x=x+1


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.