Fysik

Resistivitet

13. marts 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Overvej om luft er en god eller dårlig leder.

2) Vis, at 1 Ω mm2/m = 1 · 10-6 Ω · m

3) Beregn resistansen i en 3,0 m lang wolframtråd, som har en diameter på 6,0 · 10-4 m


4) Beregn resistansen i en 2,5 m lang jerntråd med diameteren 0,50 mm.


5) Hvor land skal samme tråd være, hvis dens resistans skal være 25 Ω?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af mathon

 

                                   1 Ω mm2/m = 1 Ω· (10-3 m)2/m = 1 Ω· (10-6 m2)/m = 10-6 Ω·m

 

              benyt
                                                              R =
ρ·L/a
for samme tråd
                                                              L2 = (R2/R1) · L1


Skriv et svar til: Resistivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.