Matematik

hjælp

13. marts 2012 af brugforhjæp (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 

Hej folken

Jeg har to opgaver som jeg vide ikke om jeg laver den rigtigt. JEg skriver opgaven . Håber nogen kan hjælpe mig.

OPgaven

Ejeren af ribebolsjer rejser ofte til messe i udlandet, hvor han får ideer til nye produkter.

I januar 1996 var der messe i Stockholm og Oslo.

Han fik følgende rejseplan:

Fredag 19.januar           Billund-københavn    afgang: 07:55     ANkomst:  08:30

Fredag  19.januar          København- Stockholm   afgang: 10.20         ANkomst 11.25

søndag 21 januar           Stockholm-Oslo              afgang: 09:00         Ankomst : 10:05

Tirsdag 23 januar           Oslo - Billund                 afgang 15:30          Ankomst : 16:30

1. Hvor lang tid varede hele turen, når han yderligere brugte 3 timer til kørsel ?

 

2. Hvor mange timer og minutter varede flyveturene i alt ?

 

Inden afrejsen vekslede han 5.000kr. til svenske kroner.

3. Hvor meget fik han udbetalt, når kursen på svenske kr. var 85,05 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

1)   3 timer 45 minutter + 3 timer = 6 tim. 45 min.

2)  35 + 65 + 65 + 60 = 3 timer 45 minutter

3)   85,05 * 5000 / 100 = 4252,50


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af SheldonCooper (Slettet)

1:

Billund - København: 35 minutter

København - Stockholm: 1 time og 5 minutter

Stockholm-Oslo: 1 time og 5 minutter

Oslo-Billund: 1 time

Ekstra: 3 timer

Ialt: 35 minutter + 65 minutter (1 time 5m) + 65 minutter (1 time 5m) + 60 minutter (1 time) + 180 minutter (3 timer) = 405 minutter (6 timer og 45 minutter)

Flyveturen må så  være minus de tre timer der blev brugt på kørsel.

3. Hvis jeg husker rigtig så siger du (85,05 * 5000) / 100 = 4252,50

 

Det burde være sådan du beregner det, men kan være der er sneget sig en lille fejl med :)


Svar #3
13. marts 2012 af brugforhjæp (Slettet)

okay mange tak


Svar #4
13. marts 2012 af brugforhjæp (Slettet)

HVad med hvis der står

Før afrejsen til Oslo vekslede han i Sverige 2425 sv. kr. til norske kroner. Han fik udbetalt 2315 n.kr.

Hvilken kurs blev der vekslet til ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvad mener du selv ?  ;-)


Svar #6
13. marts 2012 af brugforhjæp (Slettet)

2315 n.kr. x 2425 / 100


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Hele turen varede fra fredag den 19. kl. 07:55 til tirsdag den 23. kl. 16:30 + 3 timer, i alt 4 dage 11 timer 35 min.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2012 af SheldonCooper (Slettet)

Nå ja havde da egentlig ikke set at turen strakte sig over flere dage. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 7

En stor del af de 3 køretimer foregår mellem flyveturene og er således indregnet i # 7 s bruttolængde - så hvis man yderligere lægger tre timer til regnes de med to gange -

Jeg tror ikke, det er meningen med opgaven ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er nok en af den slags opgaver, som man aldrig helt kommer til afklaring med. Jeg har fortolket de 3 timers kørsel som kørsel til lufthaven på udrejsedagen og kørsel tilbage fra lufthavnen på hjemkomstdagen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 10

Nemlig - men jeg har problemer med at få den tolkning til at falde i tråd med opgavens ordlyd.

Never mind - det er jo kølvand nu . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Bolsjemanden skal fra Ribe til Billund (ca 47km), og det er vel ikke urimeligt at regne med starttid 1 1/2 time før flyafgang (i 1996).


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 12

- Du skulle ha' været forsvarsadvokat . . .

Okay, okay, oh bloody kay -

Jeg køber den . . .  ;-)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.