Kemi

Pufferopløsning

13. marts 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

En opgave lyder således:

Pufferopløsningen fremstilles ved at tilsætte 1,0 M saltsyre til 250 mL af opløsning A. Herved forløber følgende reaktion:

Cit3- (aq) + H30+ (aq) -----> Hcit2- (aq) + H20 (l)

Hvor stort et volumen 1,0 M saltsyre skal der tilsættes opløsningen A, for at pH bliver 7? 

 

Jeg tænkte på at bruge pufferligningen. Jeg vil først finde stofmængden n=c*V = 1*0,25 L =0,25 mol og basen og syren reagerer i forholdet 1:1 dvs. man har at pH = pKs, men hvordan kommer jeg videre? 


Skriv et svar til: Pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.