Matematik

Bestem ligninger for de to tangenter til grafen for

14. marts 2012 af rasmusdrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ligninger for de to tangenter til grafen for
f(x) = sin(x),   0 ≤ x ≤ 2π
der har hældningskoefficienten -0,75, 2 decimaler.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af Ecc0 (Slettet)

Find den afledte til f(x) sær denne lig -0,75 og 2 men husk begrænsningerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2012 af mathon

                                                      f '(x) = cos(x) = cos(2π-x)    0 ≤ x ≤ 2π

                    cos(xo) = -0,75                                                                              cos(2π-xo) = -0,75

                    xo = cos-1(-0,75) = 2,42                                                                 2π-xo = cos-1(-0,75) = 2,42

                                                                                                                          xo = 2π - 2,42 = 3,86
                                                                                                       

tangentligninger
                                 y = -0,75(x-2,42) + sin(2,42)                                       y = -0,75(x-3,86) + sin(3,86)

                                 y = -0,75x + 2,48                                                         y = -0,75x + 2,24


Skriv et svar til: Bestem ligninger for de to tangenter til grafen for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.