Matematik

Isoler t

14. marts 2012 af king-lp (Slettet)

Hvordan isolerer jeg t i ligningen, som jeg har vedhæftet. På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er

(2t -3)/2 = (7t-5)/4

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner og isoler så.


Svar #2
14. marts 2012 af king-lp (Slettet)

Fatter virkelig ikke sådan noget er helt lost ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er det, du ikke fatter? Ved du ikke, hvordan man finder fællesnævner for to brøker? Eller hvordan man ganger en ligning med et tal (der ikke er 0)?


Svar #4
14. marts 2012 af king-lp (Slettet)

Vil du ikke prøve at stille det op :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner 4:

4·(2t -3)/2 = 4·(7t-5)/4 , dvs

2·(2t -3) = 7t -5 , eller

4t -6 = 7t -5

Prøv nu at reducere færdig selv.


Skriv et svar til: Isoler t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.