Matematik

Monitoniforhold

14. marts 2012 af mette1978 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Jeg har siddet med den her opgave i flere timer og nu er jeg ved at blive gråhåret..

En funktion f er givet ved: f(x)=e*x-e^x

Bestem monotoniforholdene for f

 

Håber at der er nogen som kan hjælpe mig

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Funktionen er voksende når f'(x) >0 og aftagende når f'(x) < 0


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. marts 2012 af DrNielsen

Monotoniforhold, eller ekstrema, beskriver hvor funktionen er monotont stigende, dvs der er toppunkt - maksimum eller minimum. Disse punkter kan beskrives som f ' = 0

Derfor differentierer du funktionen og løser hvornår den er 0. Hvis du vil tegne en monotonilinje indsætter du værdier der er hhv større og mindre end løsningerne til f ' = 0. Du kan da beskrive om funktionen er stigende eller aftagende udfra om tallet er positivt eller ngativt.


Skriv et svar til: Monitoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.