Matematik

Løs ligning?

14. marts 2012 af smil1a (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

 

I matematik har jeg fået en opgave hvor jeg skal løse denne ligning:

 

13/4k : 5k/(2·3k) = 2

 

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe den an? Skal jeg starte med at finde fællesnævner eller?

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er det

[13/(4k)] : [5k/(2·3k)] = 2   ?

Her skal man dividere med brøken 5k/(2·3k) . Det gør man ved at gange med den omvendte brøk 2·3k/(5k) , så

13/(4k) · (2·3k)/(5k) = 2

og så forkorter man lidt

78/(20k) = 2 , eller

20k = 78/2 = 39

k = 39/20


Skriv et svar til: Løs ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.