Matematik

Faktorisering?

15. marts 2012 af karlboesen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har hurtigt brug for hjælp!!!

Jeg har fået til opgave at faktorisere andengradspolynomiet: x^2 - 6x + 9

What to do???


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af mathon

 

                             x2 - 2·(x·3) + 32 = (x - ??)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find rødderne i polynomiet. Et 2.-gradspolynomium f(x) med rødderne r og s kan så skrives på formen

f(x) = a·(x -r)·(x -s)

Her kan man måske genkende polynomiet som kvadratet på en toleddet størrelse.


Svar #3
15. marts 2012 af karlboesen (Slettet)

jeg får diskriminanten til 0, hvilket vil sige at der er én rod, og den rod får jeg til x=3

Og da x=1 bliver det endelige svar så bare: 1*(x-3)*(x-3)???


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2012 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2012 af nielsenHTX

#3 jah men noget pænere

1*(x-3)*(x-3)=(x-3)2


Svar #6
15. marts 2012 af karlboesen (Slettet)

super, tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Faktorisering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.