Matematik

Differentialligning - hjælp

15. marts 2012 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg kan ikke så godt finde ud af at lave differentialligninger :(

Kan nogen hjælpe med den vedhæftede opgave...

Med venlig hilsen

Amanda <3

Vedhæftet fil: Hjælp.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse differentialligningen

y' = k·(T - y) , dvs

(y - T)' = -k·(y - T)

som er af formen

u' = -k·u


Svar #2
15. marts 2012 af Amandakjel (Slettet)

hmmm jeg har kigget lidt på denne form men ved ikke hvordan jeg skal løse opgaverne, er helt blank :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at differentialligningen

      y'(t) = k·y(t)

har den generelle løsning

      y(t) = c·ekt


Svar #4
15. marts 2012 af Amandakjel (Slettet)

når der fx står løs differentialligningen, hvad er det så jeg skal finde helt konkret?

Hmmm jeg har den generelle løsning og alt , men ved slet ikke hvordan jeg skal indsætte det?


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I a) skal man finde samtlige løsninger til differentialligningen, dvs. den generelle løsning.

I b) skal man så bestemme den ene af de uendeligt mange løsninger, der opfylder den ekstra betingelse, at y(0) = 6 , med T = 20 og k = 0,03.

c) Med den fundne løsning skal man så løse ligningen y(t0) = 15 .

d) Her kender man ikke k, men det er oplyst, at y(0) = 6, og at y(30) = 15, hvorefter man så skal bestemme k, idet det stadig gælder, at T = 20 .


Skriv et svar til: Differentialligning - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.