Matematik

Vinkler i enhedscirklen

15. marts 2012 af majach (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg har fået til opgave at forklare, hvorfor en værdi også kan have en anden værdi i enhedscirklen?

Er der nogle der kan forklare mig det?

Hilsen Maja


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad tænker du på? Kom med en eksempel.


Svar #2
15. marts 2012 af majach (Slettet)

Jeg skriver lige selve opgaven, håber det er mere klart så:

En trekant QPR  har følgende mål:  Q=20, p=10, q=4 .
a) Udregn vinkel  P.
b) P  kan også have en anden værdi. Udregn denne værdi og forklar hvorfor P  kan have to værdier. Tegn gerne.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af nielsenHTX

tegn en enhedscirkel

afsæt en vinkel v mellem 0 og 90 grader

afsæt så vinklen 180-v

hvad er sinus værdien til denne vinkel?

kaldes ofte sinusfælden

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2012 af andreasdam (Slettet)

Se denne tegning http://www.regneregler.dk/images/enhedscirklen.png. Bemærk, at cos(v) aflæses på x-aksen, og at sin(v) aflæses på y-aksen. Bemærk yderligere at det er umuligt at lave en lodret/vandret linje gennem netop et punkt på cirklen uden at linjen også vil skære et andet punkt på cirklen, så længe dette punkt ikke er (0,1), (0,-1), (1,0) eller (-1,0). Håber dette hjælper.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2012 af mathon

                                                                sin(P) / p  =  sin(Q) / q

                                                                sin(P) / 10  =  sin(20º) / 4

                                                                sin(P) = 10·(sin(20º) / 4) = 2,5·(sin(20º) = 0,85505

 

                                                                sin(P) = sin(180º - P) = 0,85505

                P = sin-1(0,85505) = 58,8º                                                                      180º - P = sin-1(0,85505)

                                                                                                                               180º - P = 58,8º

                                                                                                                                P = 180º - 58,8º = 121,2º                                                    

   svarende til to løsniger for trekant PQR

 

                         


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2012 af mathon

   løsniger   --->   løsninger


Skriv et svar til: Vinkler i enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.