Kemi

Carbonmonoxid og sukker

16. marts 2012 af andersfilter (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

 

Jeg har brug for en hjælpende hånd med følgende opgave:

Opskriv et vilkårligt reaktionsskema for en ufuldstændig forbrænding af sukker. Der skal både være CO2, CO vand og sod.
Ud fra reaktionsskemaet beregn hvor mange liter carbonmonoxid du får fra 1kg sukker.

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2012 af mathon

                     ved fuldstændig forbrænding dannes CO2

                                             C6H12O6 (s)   +  6 O2 (g)   --->  6 CO2 (g)   +  6 H2O (g)

                     ved ufuldstændig forbrænding dannes CO og C

                                             C6H12O6 (s)   +   2 O2 (g)   --->   2 C (s)   +  4 CO (g)   +  6 H2O (g)


Svar #2
16. marts 2012 af andersfilter (Slettet)

tusind tak, meget brugbart.
 

nogen der kan hjælpe mig med 2'eren? altså:

Ud fra reaktionsskemaet beregn hvor mange liter carbonmonoxid du får fra 1kg sukker.

 

mange gange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2012 af mathon

 

                                                          C6H12O6 (s)   +   2 O2 (g)   --->   2 C (s)   +  4 CO (g)   +  6 H2O (g)
ækvivalente stofmængder             180,155 g                                                   4 mol
                                               1000 g                                                         x

    forholdsberegning
                                                     x / (4 mol) = (1000 g) / (180,155 g) = 5,551

                                                     x = 5,551 · (4 mol) = 22,204 mol

    ved 20ºC og 1 atm

                                     V = n·R·T / p = (22,204 mol)·(0,082058 atm·L/(mol·K))·((273+20) K) / (1 atm) =

                                                                                                                                                  533,85 L


 

 


Svar #4
16. marts 2012 af andersfilter (Slettet)

Tusind tak!

du er dagens helt!


Skriv et svar til: Carbonmonoxid og sukker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.