Matematik

Skæring af f(x) = ½ x – 7 & g(x) = -x2 + 5 ?

16. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg skæringen af f(x) = ½ x – 7       g(x) = -x2 + 5 ved beregning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2012 af Andreww (Slettet)

løs ligningen:

1/2x-7=-2x+5

Løsningen kan indsættes i en af funktionerne, hvorefter du så finder y-værdien til skæringspunktet.


Svar #2
16. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

*  Det er -x^2 og ikke -x2


Svar #3
16. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Så hvordan isolerer jeg x når der både er x og x^2

 


Skriv et svar til: Skæring af f(x) = ½ x – 7 & g(x) = -x2 + 5 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.