Matematik

Funktionforskrift

16. marts 2012 af lenewl (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg er igang med denne matematik opgave hvor jeg er stødt på en opgave hvor der står:
Opstil en funktionsforskrift, der viser sammenhængen mellem længden af muren, og massen af stenfyldet. 
Jeg har søgt alle de steder jeg kunne om hvordan jeg laver sådan en funktionsforskrift, men jeg har kun fundet noget med, en mobil regning, hvor man skal pludse et startgebyr, og det føler jeg ikke rigtigt jeg kan sammen ligne med massefylde og længde. Jeg har tegnet grafen på længden og massefyldet, jeg mangler bare lige funktionforskriften. 
Jeg kender godt y=ax+b, er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg sætter massefylde og længde ind i den?

Håber i kan hjælpe mig. Tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2012 af peter lind

masse = massefylde*rumfang = massefylde*tykkelse*længde af muren


Svar #2
16. marts 2012 af lenewl (Slettet)

Tak for hjælpen 

 


Skriv et svar til: Funktionforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.