Matematik

Hjælp til integralregning

17. marts 2012 af Youareyouandiami (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

Der er en opgave jeg ikke forstår, hvordan jeg skal udregne,

 

Formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om føresteaksen af grafen for funktionen:

f(x)=x^0.2 + a , x E [0;1] , hvor a er et positivt tal.

 

Jeg skal så bestemme a, så denne skåls rumfang bliver 4.

 

Er der nogle der kan hjælpe? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opstil udtrykket for rumfanget Vx ved drejning af funktionen om førsteaksen, og løs så ligningen

Vx = 4

som en ligning i a .


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2012 af mathon

                 dvs
                                        Vx   =   π· 01 (x0,2 + a)2 = 4


Skriv et svar til: Hjælp til integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.