Kemi

stofmængde

17. marts 2012 af studybudy12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :-)

Jeg har et problem, i kemi om beregningen af stofmængden.
Jeg er lidt itvivl med hvordan jeg skal beregne stofmængden, selvom jeg kender volumen, men ikke kender stofmængdekoncentrationen. Så i bund og grund er det stofmængdekoncentrationen, der forvirrer mig.

volumen er 50 ml og det stof, jeg har med at gøre er eddikesyre.

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2012 af Phienix (Slettet)

hvis det er 50 mL ren eddikesyre:

Densiteten af eddikesyre er ρ = 1,049 g/mL, hvilket medfører, at 50 mL vejer

m = 1,049 g/mL * 50 mL = 52,45 g.

Den molare masse af eddikesyre er ~60 g/mol. Brug formlen n = m / M til at beregne n, som er stofmængden

Du burde få n ~ 0,87 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2012 af OurHearts (Slettet)

Hvordan fandt du ud af at densiteten af CH3COOH er 1,049 g/mL?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2012 af mathon

   både hvis syren er ren
   og hvis masseprocenten er oplyst
                                                                       kan du i et kemisk tabelværk  finde densiteten


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2012 af OurHearts (Slettet)

Nej? Nu er det ikke mig der spørger om hjælp til denne opgave, men tænker bare - hvordan har man fundet frem til densiteten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2012 af mathon

når masseprocenten er p
og densiteten er d
 

                                      ns = (p·10-2 · V·d) / M


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2012 af Phienix (Slettet)

Eddikesyre er nok det mest klassiske eksempel, der findes på diverse kemiske beregner på de første niveauer.

Alle databøger med fysiske/kemiske data - med respekt for sig selv - vil have densiteten for eddiskesyre inkluderet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2012 af OurHearts (Slettet)

Tak for dette :D.


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.