Matematik

Fremskrivningsfaktor

18. marts 2012 af quintt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Opgaven lyder således:

Når rotter lever under tilstrækkelige gode forhold, har en rottekoloni en fordoblingstid på ca. 50 dage.
1.Brug oplysningen til at finde a i den eksponentielle sammenhæng y = b · ax.
 

Så for at finde vækstraten skal jeg bruge begyndelsesværdien. Men hvad er begyndelsesværdien? Er den bare 50? Så jeg skal gøre sådan her:

y = 50 · ax

På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2012 af 85anne (Slettet)

Har du  mulighed for at skrive mere fra opgaven? Eller vedhæfte den?


Svar #2
18. marts 2012 af quintt (Slettet)

Der står kun noget til næste opgave. I linket er det opgave 7 nederst på siden :) 

http://plus.systime.dk/index.php?id=591#c2164

2. Hvis der er 10 rotter i en kloak, hvor rotterne har det godt - hvor lang tid går der så, før der er 1000 rotter?


Svar #3
18. marts 2012 af quintt (Slettet)

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2012 af 85anne (Slettet)

a50=2

a = 50√2

a = 1,01395947979

 

Følger af T2 = log(2)/log(a)

aT2=2

T2 = 50

log (2)/log(1,01395947979)=50.

 

 

 

 

 


Svar #5
18. marts 2012 af quintt (Slettet)

Tusind tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2012 af 85anne (Slettet)

#5


Tusind tak! :)

Var så lidt :)


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.