Matematik

Lidt mere stamfunktion

16. august 2005 af Goingforwin (Slettet)
Heysa... Jeg er altså virkelig en knold til det her med stamfunktioner.. Så jeg håber i kan hjælpe..

Øv. 2.15
Bestem for hver af følgende funktioner den stamfunktion hvis graf går gennem punktet (1,3)

A) f(x)=2x-5

Hvis der er en venlig sjæl der vil hjælpe må han gerne regne den helt færdig for mig og lige forklare lidt hva han gør undervejs.. Så jeg selv kan prøve de næste..!

på forhånd tak..!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Indledningsvis bestemmes det ubestemte integral;

S f(x)dx

Husk integrationskonstanten! Dette giver således en vilkårlig stamfunktion til f.

Vi er interesserede i netop den stamfunktion F, hvis graf indeholder punktet (1,3), men det betyder jo netop, at

F(1) = 3

Denne ekstra betingelse fastlægger den arbitrære integrationskonstant; præcis én stamfunktion opfylder det ønskede.

Brug nu dette på de konkrete funktioner.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2005 af Duffy

S f(x)dx = S [2x-5] dx = x^2-5x+k

og så skal vi have kurve til at gå gennem (x,y) = (1,3)
dvs

3 = 1^2 - 5*1 + k

k = 7



x^2-5x+7

er den stamfunktion der gå gennem det ønskede punkt.



Duffy

Skriv et svar til: Lidt mere stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.