Matematik

Hjælp til bestemmelse af længde og alder i procent

18. marts 2012 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven og spørgsmålet i dokumentet. Håber at nogle vil hjælp mig. På forhånd tak!

Vedhæftet fil: ST.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lav først regression med en potensmodel til tabellens data. Beregn dernæst

[ (f(2x) - f(x)) / f(x) ] · 100%


Svar #2
18. marts 2012 af HenrikN (Slettet)

 

#1

Kan du evt. forklare hvad man skal bruge/hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter tabellens data til at lave regression med en potensmodel. Benyt lommeregner eller Excel. Derved bestemmes koefficienterne a og b i modellen, og man kan så beregne den procentvise ændring efter udtrykket i #1.


Svar #4
18. marts 2012 af HenrikN (Slettet)

#3

Mange tak!

Har fået a= 0,1177 og b = 1,836

Kaldes det udtryk for noget bestemt? og kan det passe at resultatet bliver 8,50%?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser korrekt ud. Som nævnt i #1 kaldes modellen en potensmodel (potensfunktion).


Svar #6
18. marts 2012 af HenrikN (Slettet)

#5


Det er skønt at høre, men Andersen? Kan du evt fortælle mig hvad den der formel du bruger til at udregne opgave med hedder?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den hedder vist ikke noget specielt. Men den udtrykker jo den procentuelle ændring i f(x) ved en fordobling af x . Man omsætter opgavens ord til et matematisk udtryk.


Svar #8
18. marts 2012 af HenrikN (Slettet)

#7


Super!

Hvis man skulle udregne det i hånden efter man have bestemt a og b samt f(2x)

Kunne man så ikke bare gøre sådan?

[1,993 - 1,836 / 1,836 ] · 100%

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er da muligt, hvis man kan gennemskue, hvor tallene kommer fra. Man finder jo

[ (f(2x) - f(x)) / f(x) ] · 100% = [ 2a -1 ] · 100% = [ 20,1177 - 1 ] · 100%


Svar #10
18. marts 2012 af HenrikN (Slettet)

Tak! Det var lige det jeg var ude og fiske efter. Tak for alt og undskyld besværet!


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af længde og alder i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.