Matematik

en funktion f er bestemt ved

18. marts 2012 af xAmaliej (Slettet)

En funktion f er bestemt ved: f(x) = 18ln(x) -x2 , x>0

 

Bestem f'(x) 

 

Nogen der kan hjælpe? :-) 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2012 af nielsenHTX

brug

(xn)'=nxn-1 og (ln(x))'=1/x


Svar #2
18. marts 2012 af xAmaliej (Slettet)

hedder det så 18/x - 3*x^3-1 ?? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2012 af nielsenHTX

#2 nej :)  men næsten...

f '(x)=18/x - 2*x^(2-1) =18/x - 2x  for x>0 


Skriv et svar til: en funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.