Matematik

INTEGRALER

16. august 2005 af Noa (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig med det her:

har fx. det her eks. x^4

når jeg diff. kan jeg godt c at det bliver 4X^3

men problemet er at jeg ikke kan gå den omvendte vej når det er polynomier

ved at x^4 skal gi' 1/5x^5 men HVORDAN :s er der nogle regneregler som man skal benytte når det er polynomier?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2005 af Duffy

For n ej -1 er

S(x^n)dx = 1/(n+1)*x^(n+1) + k


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2005 af Duffy

Jeg skylder måske at sige at n er et naturligt tal.

Og for n = -1 er

S(x^n)dx = log(x) + k

(formlen gælder også for -n)

Duffy

Svar #3
16. august 2005 af Noa (Slettet)

ok nu forstår jeg det tusind tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2005 af Duffy

Hmmm?!

Når jeg skriver

(formlen gælder også for -n)

så mener jeg DENNE formel


S(x^n)dx = 1/(n+1)*x^(n+1) + k



Duffy

Skriv et svar til: INTEGRALER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.