Kemi

1ml 0,1M HClO4 er ækvivalent til ?

19. marts 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Eftervis farmakopéens udsagn “1 mL of 0,1 M perchloric acid is equivalent to 20,42 mg of C8H5KO4”.

 

hvordan gør man det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2012 af Phienix (Slettet)

Beregn stofmængderne.

Brug n = c * V

og

n = m/M

Du skulle gerne få, at de to mængder er ækvivalente (der er lige meget af begge stoffer).


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2012 af mathon

 

      M(C8H5KO4) = sum({8,5,1,1}*{12.011,1.0079,39.098,15.999}) g/mol = 68,1159 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2012 af mathon

korrektion for fejltastning:


      M(C8H5KO4) = sum({8,5,1,4}*{12.011,1.0079,39.098,15.999}) g/mol = 204,222 g/mol =
                                                                                                               204,222 mg/mmol


Skriv et svar til: 1ml 0,1M HClO4 er ækvivalent til ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.