Matematik

???

19. marts 2012 af 1putte1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvordan laver man den her om til en ligning?

12/x 2-16/x-2=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Det er en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er oven i købet en 2.-gradsligning i (1/x) .


Svar #3
19. marts 2012 af 1putte1 (Slettet)

Ja okay ikke helt indlysende undskyld, men det er fordi jeg har fået en opgave som lyder : 

Tegn, find rodder, faktoriserrer 

Og så er mit spøgsmål hvordan jeg kan gøre det med den, min lære siger at jeg skal lave den om, og jeg ved ikke hvad han mener ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2012 af mathon


                                  12·(1/x)2 +  (-16)·(1/x) + (-2) = 0           x≠0

   sæt
             z = (1/x)

                                 12z2 +  (-16)z + (-2) = 0

                                
                                                    løs
                                                                                          med hensyn til z
                                                              og dernæst
                                                                                         
med hensyn til x
                                            
 


Svar #5
19. marts 2012 af 1putte1 (Slettet)

Kan man så dernæst sætte den ind i x=(-b±√(b^2-4ac))/2a ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

... eller lav ligningen om ved at gange ligningen med x2 , x ≠ 0 , og løs derfor ligningen

          12 - 16x -2x2 = 0 ,

eller

          x2 +8x -6 = 0   , x ≠ 0


Svar #7
19. marts 2012 af 1putte1 (Slettet)

Jeg tror hellere jeg må spørge min lære igen. 

Mange tak fordi i gavjer tid til at hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, man løser en 2.-gradsligning ved først at beregne diskriminanten d og så, hvis d ≥ 0, benytte rodformlen

x = (-b ±√d) / (2a)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 5

Yes - du kan roligt bruge din formel i # 5 - det er helt fint ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Her har du en skitse af grafen vedhæftet

Rødderne er -4±√22    Brug din formel fra # 5

Asymptoter er

For x →±∞ :  y = -2

For x→0 :  x = 0

;-)

Vedhæftet fil:1putte1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Tilføjelse -

Minimum : (1.5 , -22/3)


Svar #12
19. marts 2012 af 1putte1 (Slettet)

Jeg har fundt ud af at jeg skal ha' lavet den her om til en 2.gradsligning

12/x 2-16/x-2=0

Kan man det ,og hvordan ??


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er allerede forklaret for dig i detaljer i #4 og #6.


Skriv et svar til: ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.