Matematik

Målestok

19. marts 2012 af Unknownx (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har en længde på 7,5 cm. I virkeligheden er længden 145 m. Målestoksforholdet er 1:2000. Hvordan kan jeg vise dette? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2012 af SuneChr

Den virkelige længde er 2000 gange så lang som de 7,25 cm på papiret.

Derfor har vi        7,25 cm · 2000  =  14500 cm = 145 m

Det er nok ikke 7,5 cm, som du skriver i # 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2012 af KaptajnTrine (Slettet)

Som SECC skriver passer 7,25 bedre.
145/0,0725 = 2000 - bum! :)


Skriv et svar til: Målestok

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.