Kemi

vedrøende redoxreaktioner:

19. marts 2012 af Annemarie20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folk ;)

vil i ikke hjælpe please ;) se reaktion:  C(s) + CO2 (g) --> 2CO(g):hvorfor bliver det 2co2 og hvilke reaktionstype er det og hvad kan man sige om den?

FeO(s)+ C(g) --> Fe(s) + CO(g)
Hvordan bliver Feo til Fe på den anden sidee?

8Mg(s) +S8(s) --> 8MgS(s) hvorfor forsvinder det lille 8 tal

Sidste spørgsmål: CaO(s) + SiO2(s) ¨-->CaSIO(s): hvor forsvinder 2 tallet fra SIO2?

Please hjælp mig ;) kan du skrive for hver reaktion for hvilke reaktionstype det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2012 af mathon

           ved "ristning" med C eller CO fjernes O.
dvs
          C eller CO virker som reduktionsmiddel


                             C (s)  +  CO2 (g)    --->    2 CO (g)                                  C virker reducerende på CO2

                             FeO (s)   + C (s)   --->  Fe (s)  +  CO (g)                         C virker reducerende på FeO

 

                             8 Mg (s)   +   S8 (s)   --->   8 MgS (s)                              S danner atomgrupper på 8

 reaktionen
 kunne skrives
                             Mg (s)   +   S (s)   --->   MgS (s)                                      men S forekommer som S8
hvorfor

 notationen
                            8 Mg (s)   +  8 S (s)   --->  8 MgS (s)                                som modificeres til

                            8 Mg (s)   +  S8 (s)   --->  8 MgS (s)

 

                           CaO (s)   +   SiO2 (s)   --->   CaSIO (s)   +   O2 (g)

Si står i IV hovedgruppe og kan derfor - med 4 valenselektroner - både acceptere og donere elektroner
til komplettering af octetten:


                            O=Si=O     --->     Ca=Si=O
                              SiO2                       CaSiO

 

                           CaO (s)   +   O=Si=O (s)   --->   Ca=Si=O (s)   +   O2 (g)

 


Skriv et svar til: vedrøende redoxreaktioner:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.