Matematik

Hjælp

20. marts 2012 af Danskvaand (Slettet)

Oplysningerne er vedhæftet. Jeg bliver i opgaven bedt om at finde højden, h, udtrykt ved x og jeg har fået udtrykket 9/x^2 = h, men kan der gøres mere ved det resultat?

Vedhæftet fil: Billede 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, der kan ikke gøres mere ved det, ud over, at man jo kan skrive det

h = (3/x)2

Om det er nyttigt, afhænger af opgavens videre forløb.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2012 af peter lind

Det kan du ikke


Svar #3
20. marts 2012 af Danskvaand (Slettet)

Tak.Jeg bliver nu bedt om at bestemme det samlede areal af de to retangulære side og det kvadratiske tag.

- Areal af kvadratisk tag: x*x   = x^2

- Areal af retangulær side:    (9/x^2)*x

- Samlet areal:   x^2  * 2((9/x^2)*x)

Er der en klog sjæl der kan fortælle mig om det samlede areal er korrekt. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal ikke gange arealerne sammen, men lægge dem sammen:

A = x2 + 2·(9/x2)·x = x2 + (18/x)


Svar #5
20. marts 2012 af Danskvaand (Slettet)

Nåårh ja selvfølgelig. Men mange tak. 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.