Matematik

potensfunktion, tricky spørgsmål

21. marts 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

 

Jeg sidder med en aflevering og kan ikke rigtig komme videre. Jeg har vedhæftet opgaven, og det ville være rigtig dejligt med noget hjælp (:

 

Kan man på nogen måde benytte, at der er tale en procent procent stigning? Og komme frem til resultatet uden at skulle lave nogen udregniger?

 

 

 

DET ER OPGAVE B - SE BORT FRA OPGAVE A.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2012 af mathon

                du har
                                  ystor / ylille = 1,203,06

                                  (ystor - ylille) / ylille = 1,203,06 - 1 = 0,7470 = 74,70%

 

........

    a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - 1


Svar #2
21. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt din udregning, men har fået samme resultat (:

 

kan man ikke anvende, at med ved, at der er tale om en procent-procent stigning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2012 af mathon

    du kan udtrykke det
                                               (1+ry) = (1+rx)3,06

                                               ry = (1+rx)3,06 - 1

                                               ry = (1+0,20)3,06 - 1 = 0,7470 = 74,70%
 

som er helt identisk med #1,
når du går det efter i sømmene;
altså blot en forskel i udtryksform men med samme indhold


Svar #4
21. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

arh, tak (:


Skriv et svar til: potensfunktion, tricky spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.