Kemi

Hvordan skal dette spørgsmål forstås...

21. marts 2012 af 85anne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder sådan:

 

Til 100 mL rent vand sættes 10 mL 0,60 mol/L saltsyre.
a) Beregn pH i opløsningen.

pH = -log (ss)

c= 0,60 mol/L

Men når jeg sætter tager -log(0,60) får jeg 0,221848749616, hvilket jo er et alt for lille tal... kan I fortælle mig hvad jeg skal gøre?

På forhånd tak!

Mvh

Anne 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2012 af NejTilSvampe

Jeg er rigtig rusten til kemi, men mit bud havde været:

ns = 0,010L*0,60 mol/L = 0,0060 mol

cs = ns / (0,1L+0,01L)

pH = -log(cs) = 1,26


Svar #2
21. marts 2012 af 85anne (Slettet)

Det ser rigtigt ud... havde lige glemt hvordan man gør.... tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Hvordan skal dette spørgsmål forstås...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.