Kemi

Trihydron syre

21. marts 2012 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmes koncentrationen af en trihydron syre, hvor volumen og stofmængden kendes

c=n/v eller c= 1/3*n/v


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2012 af mathon

 

                    ...den formelle eller den aktuelle koncentration?

                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2012 af mathon

 

      formel koncentration
                                                cs = n/V


      formel koncentration
                                                [H3B] = cs - α·cs = cs - (-(Ks/2) + √((Ks/2)2+Ks·cs))         Ks = 10-pKs

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2012 af mathon

    α er ioniseringsgraden


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2012 af mathon

rettelse af

      formel koncentration
                                                [H3B] = cs - α·cs = cs - (-(Ks/2) + √((Ks/2)2+Ks·cs))         Ks = 10-pKs

til

      aktuel  koncentration
                                                [H3B] = cs - α·cs = cs - (-(Ks/2) + √((Ks/2)2+Ks·cs))         Ks = 10-pKs


Skriv et svar til: Trihydron syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.