Matematik

Monotomiforhold

22. marts 2012 af andersdaahl (Slettet) - Niveau: C-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=x^(4)+((4)/(x)), x>0
A - Bestem monotomiforhold og ekstrema for f.

Jeg kan ikke finde ud af det med monotomiforholdende i denne opgave.
håber der er nogen der kan give noget hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af AskTheAfghan

A) Differentiér f(x) og løs f '(x) = 0.

    Indsæt dernæst x-værdi(er) på hver side af ekstrema, for at undersøge fortegn for f '(x).


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Fortegnsvariationen for den afledede funktion f '(x) benyttes til at bestemme monotiniforholdene for selve funktionen f(x). Start derfor med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: Monotomiforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.