Matematik

integral reg

23. marts 2012 af bokaj123 - Niveau: B-niveau

skal integrere

f(x)=x^-1

ved godt det giver ln(x) men synes ikke rigtig jeg kan få det til at give det når jeg bruger reglen for integration af en potens.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2012 af nielsenHTX

(xn)'=nxn-1 gælder IKKE for n=-1..

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2012 af mathon

pr. definition

                          ln(x) er den logaritmefunktion hvis afledede  er x-1

  dvs
                          ln '(x) = x-1
  
hvoraf
                                  ∫ x-1 dx = ln(x) + k
 

    

            

                            


Svar #3
23. marts 2012 af bokaj123

hvorfor er

(1/2)^2 = (2/1)^-1 ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2012 af nielsenHTX

#3

det er det heller ikke...

(1/2)^2=1/4

(2/1)^-1=1/2


Svar #5
23. marts 2012 af bokaj123

det jeg mente var

(1/2)^1 = (2/1)^-1 ??

kan den regneregel bevises?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Da

1 = a0 = an-n = an  · a-n , a > 0

følger det, at

a-n = 1 / an


Svar #7
23. marts 2012 af bokaj123

1=a^n*a^-n

dividere med a^n på begge sider og sider, kan man kalde det et bevis?:) hvad med beviset for a^0 = 1 ??:D


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bliver så nødt til at forklare, hvad der er antages for givet eller kendt på det trin, hvor du ønsker at vise, at

1/2 = 2-1


Skriv et svar til: integral reg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.