Matematik

Differentialligning

23. marts 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se venligst vedhæftede opgave 5.1. Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg løser opg 1

Jeg går udfra at jeghar med en diff ligning af gøre der følger formen y´=a*y men jeg er tvivl om hvordan jeg finder a.

 

 

Vedhæftet fil: Scannet billede 4.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2012 af peter lind

Du skal hellere skrive differentialligningen som dN/dt = -k*N. Da N aftager erdN/dt < 0 så på den måde for du k>0

I første omgang skal du ikke bestemme k. Hvad den præcis er, er afhængig af hvilken isotop, det drejer sig om. I sidste del af billedet er der  en tabel af henfald for en isotop. Der skal du bruge regressionsanalyse til at finde de relevante parametre


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

y' = a*y

 

løses og du får

 

y = k * e^ax

 

du kender eet punkt, nemlig (x=0,  y= 5,30 *10^-?)

5,30.....= k *e^0  .... giver at k= _______


Svar #3
23. marts 2012 af bonzoadam (Slettet)

Tak for hjælpen. God weekend.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

ps. jeg foreslår at erstatte mit k med et andet symbol, da jeg ser I har brugt k som a. find a vha regression.

God weekend til dig også og alle de andre.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.