Matematik
Normalfordeling-sansynlighed
Hej allesammen, jeg har nogle problemer med en opgave, hvor jeg udfra at kende til spredningen og middelværdien skal indtegne en graf på et normalfordelingspapir, så mit spørgsmål lyder: Hvordan kan jeg indtegne en graf, hvor jeg kender til at den er normalfordelt samt middelværdien og spredningen?
Svar #1
23. marts 2012 af SuneChr
50% markeringen på y-aksen svarer til middelværdien. Symmetrisk heromkring ligger spredningen
[15,866% ; 84,134%] .
Svar #3
24. marts 2012 af SuneChr
1/√(2π)·- ∝∫- 1e^(- ½·x2) dx = 0,15866
1/√(2π)·- ∝∫1e^(- ½·x2) dx = 0,84134
For |x| ≤ 1 gælder, at x ligger i spredningsintervallet.
Vi har da:
0,84134 - 0,15866 = 0,68268 = 68,268% af samtlige observationer ligger indenfor spredningen.
Svar #4
24. marts 2012 af SuneChr
I mange normalfordelinger afskæres de yderste, i forhold til middelværdien, 2,5% af observationerne.
Da fås en spredningsfaktor på 1,96 , idet
1/√(2π)·- ∝∫- 1,96 e^(- ½·x2) dx = 0,025
1/√(2π)·- ∝∫1,96 e^(- ½·x2) dx = 0,975
0,975 - 0,025 = 0,95 = 95% af samtlige observationer ligger indenfor spredningen gange 1,96 .
De forkastede 5% ligger så langt fra middelværdien, at de ikke repræsenteres.
Skriv et svar til: Normalfordeling-sansynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
