Matematik

lidt hjælp produktregel bevis

24. marts 2012 af åpoiuytre (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg er ved at læse op på nogen matematik beviser, jeg har lidt bøvl med produktregel. Jeg er godt klar over fremgangs metoden, det eneste der bøvler lidt er når jeg kommer til reduceringen

a_s=f(x+?x)*g(x+?x)-g(x+?x)*f(x)+g(x+?x)*f(x)  -f(x)*g(x))/?x


Forstår ikke hvordan det bliver til:
 

a_s=(g(x+?x)*(f(x+?x)-f(x))+f(x)*g(x+?x)-g(x))/?x

 

Som derefter bliver til

a_s=(f(x+?x)-f(x))/?x*g(x+?x)+(g(x+?x)-g(x))/?x*f(x)

 

Det er de markede led jeg ikke er helt med på. jeg vil mene at -g(x+?x)*f(x)+g(x+?x)*f(x) vil udligne hinanden men giver åbenbart +f(x)*g(x+?x)?

 

Derudover kan jeg i den næste "reducering" ikke se hvorfor de markerede dele ikke skal divideres med delta x.

 

Håber nogen kan hjælpe mig eller sende et link hvor beviset m. reduceringen bliver forklaret og ikke kun hvad det bliver :)

 

 


Svar #1
24. marts 2012 af åpoiuytre (Slettet)

?x=delta X


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. marts 2012 af wut123 (Slettet)

   

Del brøken op i to

   

Sæt g(x+Δx) uden for den første brøk og f(x) for den anden brøk

   


Svar #3
24. marts 2012 af åpoiuytre (Slettet)

10000 tak :D kan se det nu, tror jeg har forsøgt med alt andet :)


Skriv et svar til: lidt hjælp produktregel bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.