Matematik

Trekant

24. marts 2012 af ano123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser en trekant ABC, hvor∠A=51° , |AB|=4.50, |BC|=6.90
a) Bestem vinkel C og vinkel B

b) Bestem længden af medianen Ma

jeg ved ikke lige hvordan jeg bestemmer vinklerne?? 

På forhånd tak for hjælpen:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2012 af mathon

 
                               sin(Cspids) / c  =  sin(A) / a

da C < A    (overfor en mindre side i en trekant ligger en mindre vinkel)

                               Cspids  =  sin-1(sin(A) (c/a))


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede

Find C med sinusrelationerne

Find B med vinkelsummen  (180 - A - C)

Se på trekant ABM

Find medianen med cos-relationerne

;-)

Vedhæftet fil:1Sophie.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Sidder med den samme opgave her på Gladsaxe Gym. Men hvordan lyder cosinusrelationen så for den? og hvordan har du tegnet den inde på geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Cos-relationerne står i din mat.-bog

De giver dig den tredie side i en trekant, når du kender to sider og den mellemliggende vinkel.

Og det er netop tilfældet i trekant ABM, hvor du kender AB og BM samt vinkel B

Det er her AM (medianen), der skal findes   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Har lige et andet spørgsmå også. Hvis jeg har at vinkel A = 51 grader, B = 98,55 grader og C = 30,45 grader samt siden a = 6,90 og siden c = 4,50.. så skal jeg bruge sinusrelationen for at finde siden b.

Når jeg gør det får jeg:
6,90 * 98,55 / sin(51) = 8,7799... er det rigtigt regnet ud osv?

 

Og ja i min matbog står cosinusrelationerne. Men er det c^2 jeg skal gå ud fra? altså c^2 = a^2 + b^2 - 2ab * cosC eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

8,7799 ( = 8,78 ) er rigtigt.

Du skal selvfølgelig tilpasse bogstaverne i cos-relationen til den aktuelle trekant ABM

Og som du kan se, skulle resultatet gerne blive 6,06  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Jeg kan ikke få det til 6,06. Får tal der er noget højere.. Vil du vise hvordan du har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Lad være med at køre den samme opgave i flere forskellige tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

AM2 = 4,52 + (6,9/2)2 - 2 * 4,5 * 6,9/2 * cos98,55 = 36,769

√(36,769) = 6,06

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 8

Små slag, plz . . .

Denne tråd er en "gammel, brugt tråd" fra igår - to the best of my knowledge kører den ikke andre steder . . .     ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Tusinde tak, kan se du gik ud fra cosB. Havde bare gklemt at finde kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, men i #5 blev der lige pludselig skubbet en anden "ny" opgave ind, som kører i en anden tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 12

Det er faktisk den samme opgave :´-)


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.