Matematik

Nulreglen

24. marts 2012 af Mango28 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bruge nulreglen på denne ligning: (x-1)(x^2-4)=0. Hvordan gør jeg det?

Jeg har kigget tidligere bevarelser igennem herinde og nogle forskellige vidoer, men jeg forstår det stadig ikke.

Håber der er nogen, der kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2012 af peter lind

Der gælder at hvis et produkt er 0 så er mindst en af faktorene 0. Det betyder (x-1)(x2-4) = 0 <=> x-1=0 v x2-4=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2012 af ping317 (Slettet)

helt rigtigt @ peter lind, kan ikke selv beskrive det bedre


Svar #3
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Vil det sige, at ligningen har to svarmuligheder: x=1 v x=4, fordi de er lig med 0?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2012 af mathon

 

                        
                       (x-1)·(x2- 4) = 0       

                       (x-1)·(x2- 22) = 0

                       (x-1)·(x+2)·(x-2) = 0


Svar #5
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Er svaret så: (x-1)·(x+2)·(x-2) = 0 eller hvad er det, du viser?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2012 af mathon

                 
                      brug nulreglen
                                                   på     (x-1)·(x+2)·(x-2) = 0

 


Svar #7
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Men jeg har stadig ikke rigtig forstået hvad nulreglen går ud på.


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. marts 2012 af mathon

genlæs #1


Svar #9
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Og det er jeg også med på, og derfor spørger jeg, om svarene er x=1 eller  x=4?


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. marts 2012 af nielsenHTX

#9  nej det er det ikke

(x-1)(x2-4) = 0 <=> x-1=0 v x2-4=0

x-1=0⇔x=1

x2-4=0⇔x=±2

så (x-1)(x2-4) = 0 for

x=1 eller x=2 eller x=2


Svar #11
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Jeg forstår ikke den sidste sætning: x2-4=0⇔x=±2

Kan du måske forklare, hvorfor det giver 2 i stedet for 4?

 


Brugbart svar (2)

Svar #12
24. marts 2012 af nielsenHTX

#11

x2-4=0 ⇔

x2=4 ⇔ tager kvadratroden på begge sider (hvilket tal skal man gange med selv sig for at få 4?)

x=±2

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. marts 2012 af mathon

brug nu omskrivningen
                                               (x-1)·(x+2)·(x-2) = 0

 

   for hvilken x-værdi
                           er
                                             (x-1) = 0      ?

                                             (x+2) = 0     ?

                                             (x-2) = 0      ?
                                        


Svar #14
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Tak, jeg tror måske, jeg forstår det nu, 

Kan man så godt sige, at svarene er: x=1 v x=2 v x= -2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. marts 2012 af mathon

                                
                                                           Ja da!!!


Svar #16
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Sådan!


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.