Matematik
integralregning
hej jeg har fået denne opgave som jeg meget gerne vil have noget hjælp til, kan ikke lige se hvordan jeg skal komme vidre.
Grafen for funktionen f med forskriften f(x)=2x+e^-x afgrænser sammen med linjerne med ligninger x=0, y=1, x=4 et område der har et areal
Bestem dette areal.
tror godt jeg ville hvide hvordan der skulle gøre hvis der kun var 2 linjer, men det forvirrer mig at der er 3 ??
på forhånd tak :)
f(x)=2x+e^-x
F(x)=x^2+e^-x
er stamfunktionen korrekt ? :)
jeg tænker lidt at man skal bestemme integralet/arealet af ^4ƒ0 (integraletegn, 4 øverst 0 nederst)
og derefter sætte f(x)=1 og finde x-værdierne og så bestemme arealet af dette og trække det fra det fra før ^ ?
Svar #1
24. marts 2012 af peter lind
F(x) = x2-e-x.
Lav en graf af funktionen + integn linjen y = 1 så får du bedre overblik
Svar #2
24. marts 2012 af mathon
Areal = 0∫4(f(x) - g(x))dx da f(x) ≥ g(x) for x ≥ 0
Areal = 0∫4(e-x + 2x - 1)dx
Svar #3
24. marts 2012 af reneROLF (Slettet)
jaa den ser sådan her ud ??
og så skal jeg vel udregne arealet under funktionen, fra x=0 til x=4
og derefter finde satmfunktionen til y=1 hvilket er 1x, og så udregne arealet derunder igen fra x=0 til x=4 og så trække de 2 arealer fra hinanden ?
Svar #5
24. marts 2012 af reneROLF (Slettet)
okay tak alle sammen :) var på det rigtige spor men skulle hvist lige hjælpes på vej ;)
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
