Matematik

Hjælp til bestemmelse af ∠C i trekant CEF

25. marts 2012 af ick (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med en opgave, der lyder på følgende måde:
 

Figuren viser gavlen af et bestemt hus. Det oplyses, at de retvinklede trekanter CEF og GDF er ensvinklede. Endvidere oplyses det, at CE = 34 , CF = 12 og DG = 26 .

 For at se trekanten, se vedhæftede.

Opgaven lyder på, at jeg skal bestemme vinkel C i trekant CEF, og det har jeg lidt problemer med. Jeg ved, at jeg skal bruge én af formlerne for retvinklede trekanter (Cosinus, Sinus eller Tangens), men efter at have forsøgt mange gange, kan jeg ikke finde ud af hvilken én.

 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af mathon

 

                                           34 · cos(C) = 12


Svar #2
25. marts 2012 af ick (Slettet)

Vil du uddybe det? :) Hvilken formel har du fx brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af NejTilSvampe

cosinus definitionen:

cos(v) = hosliggende katete / hypotenusen.


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af ∠C i trekant CEF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.