Matematik

Andengradsligninger

25. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mon nogen herinde kan hjælpe mig med disse to opgaver.

Bestem.....

a, når 1 er rod i andengradsligningen ax^2-ax = 0

 

 

a, når -2 er rod i ligningen ax^2 + 7x+14

 

Jeg vil ikke bare have opgaverne løst, men jeg mangler et skub i den rigtige retning.

 Tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af mathon

 

                    ax2- ax = 0

                    ax·x - ax·1 = 0

                    ax·(x - 1) = 0
 

                    a·x·(x - 1) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2012 af nielsenHTX

når 1 er rod betyder det at funktionsværdien er 0 så

a*12-a*1=0 find a

i den anden bliver det så

a*(-2)2+7*(-2)+14=0 find a


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.