Matematik

forskrift

17. august 2005 af migmig (Slettet)
jeg har en opg: et telefonabonnent har grundtaksten 212 kr. samtaleprisen for de første 165 minutter er 0,29 kr. pr. minut, mens det koster 0,58 kr. pr. minut for de efterfølgende minutter.
med g(x) betegnes udgiften for x minutters taletid.

bestem en regneforskrift for g.

den ka jeg ikk finde ud af, ved ikk hvad jeg ska gøre. er der nogen der ka hjælpe mig? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2005 af sebb (Slettet)

er det ikke noget med at du skal finde a og b...

a finder du på følgende måde:

a= x1-x2√y1/y2

start med at finde a

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det er en stykkevis lineær funktion.

For 0
For x>165 må g(x) være 212+165*0,29+0,58*x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2005 af sebb (Slettet)

undskyld det er min computer der fucker i den...altså det er den der forskrift for en eksponentiel udvikling du skal bruge....

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2005 af Duffy

Det må blive en GAFFEL-FORSKRIFT:

g(x) = 212 + 0,29*x for x =

g(x) = 259,85 + 0,58*(x-165) for x > 165



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

argh, ja, glem hvad jeg skrev i mit indlæg

Svar #6
17. august 2005 af migmig (Slettet)

#4 oki tak, er os det jeg har fået :)

Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.