Matematik

Punktmængder

25. marts 2012 af elissa92

Hej.. Håber, jeg kan få lidt hjælp :)

Et glas skal bestå af en fod, en stilk og et bæger. Bægeret skal udformes med en
blød kurve, og overgangen mellem fod og stilk skal være glidende.

Hvis grafen for den stykkevise funktion f roteres 360° rundt om x-aksen,
kan profilen netop opfylde disse betingelser.

               -4x2 + 3 , 0 ≤ x ≤ S1

f(x) =        1/x        , S1< x ≤ S2

                √x -      , S2< x ≤ S3 

Jeg har løst  -4x2 + 3 = 1/x hvor x = 1/2. Det er vel S1?

Jeg kan så ikke finde S2


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Skal der ikke stå noget efter √x - ?


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. marts 2012 af peter lind

Du skal bare gøre som du gjorde med S1. Løs ligningen 1/x =kvrod(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Vi skal bruge værdien af S3


Svar #4
25. marts 2012 af elissa92

Jo, der skal stå √x-4


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Grænserne skulle gerne være tal

S1 = 1/2

S2 = 1

S3 = ?

S3 er jo "højden" af glasset   ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #6
25. marts 2012 af peter lind

S2 = 1 gælder hvis der stod kvrod(x). Hvis der står kvrod(x) -4 eller kvrod(x-4) bliver det noget andet.


Svar #7
25. marts 2012 af elissa92

#6

Ja, fik også S2 = 4,0607 


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

ER der ikke noget S3 ?

Er glasset uendelig højt ?


Skriv et svar til: Punktmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.