Matematik

Skæringspunkt.

25. marts 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder på: a) Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem grafen for g og koordinatakserne.

 

g(x)= 2,5 •10-5 x3 – 0,0067x2 + 0,30x + 20, x [0;200]

 

Jeg ved at ved y-aksen går den igennem

 

(0,20)

 

Men hvordan finder jeg så hvor den skærer i x-aksen?

Jeg har prøvet således her MEN ER I TVIVL:

For at finde rødderne (nulpunkter)  i grafen skal jeg sætte dens forskrift lig med 0. 

 

også løser jeg ligningen og får et tal. Og for at finde tilsvarende y-værdi indsætter jeg x på x's plads i alle de steder hvor der står x i g(x).

 

??? er jeg helt ude af den.. har brugt til på at lave noget idet mindste så forklar mig hvor jeg gør noget forkert tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af nielsenHTX

skæring med akserne:

y-aksen der er x=0 så rigtigt er du kommet frem til

0,20

x-aksen er y=0 og man skal så løse

g(x)=0 der her så har koordinaterne

(x1,0) og (x2,0) og (x3,0)


Svar #2
25. marts 2012 af aatgsue (Slettet)

Jeg har lige gjort det på en anden måde! og det passer fint, men tak for hjælpen i hvert fald :-D.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af nielsenHTX

#2 så du har ikke løst ligningen g(x)=0 og bestemt g(0)...?

så vil jeg da gerne hører hvad du så har gjort?


Skriv et svar til: Skæringspunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.