Matematik

Differentialigning Separation

26. marts 2012 af sundtold2010 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folkens jeg har brug for hjælp til følgende formel:

dy/dx = x2·y2

a) bestem den fuldstændige løsning til differentialigningen

b) bestem løsningen til den kurve hvis graf der går gennem punktet (3;1)

 

Jeg ved jeg skal bruge separation, men kan ikke hitte ud af det


Svar #1
26. marts 2012 af sundtold2010 (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Menes der

dy/dx = x2 · y2   ?

Separer de variable

dy / y2 = x2 dx

og integrer

∫ dy / y2 = ∫ x2 dx

til

-1/y = x3/3 + k

Bestem k, så y(3) = 1 .


Svar #3
26. marts 2012 af sundtold2010 (Slettet)

Tusind tak! og ja det var det jeg mente 


Skriv et svar til: Differentialigning Separation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.