Matematik

Find b, c og d

26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har været nød til at oprette en ny tråd, da jeg ikke kunne tilføje et billede til den gamle..

 

Jeg er skal finde b,c og d. Jeg er kun givet a og kan ud fra modellen se at d <0, men andet end det synes jeg ikke rigtig jeg har nogle faktore at arbejde med.. Hvordan kommer jeg igang??

 

Tak

Vedhæftet fil: photo.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af nielsenHTX

du bør nok lige læse om diskriminanten igen. Hvad er D når f(x) skære grafen to steder?

c må være negativ da grafen rammer y-asken under x-aksen.

b må være positiv da, jo større b værdier jo mere bliver grafen "flyttet" mod højre.

 


Svar #2
26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Ah.. okay. Jeg troede man læste d ved at se om den var under eller over y- aksen. Men jeg kan se at den skære y aksen 2 steder, hvilket vil sige den har 2 løsninger, hvilket igen vil sige at d>0. Tak.

Men jeg er stadig lidt ii tvivl. Altså jeg har a - er der andre ting jeg kan aflæse fra figuren? Jeg mener, hvad starter jeg med at finde? b eller c.

Tror bare lige jeg skal have et skub i den rigtige retning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2012 af nielsenHTX

#2 du skal ikke finde et tal for b og c, men bestemme fortegnet og det er gjort i #1

(og det er x-asken den skære to steder)


Svar #4
26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Ups... LÆS OPGAVEN.. Haha... Jeg synes nok det virkede underligt.. Sorry!

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Sæt x = 0

y = -½*0 + b*0 + c = c

Altså skærer P y-aksen i c, som aflæses til:

c = - (ca. 1)

Sæt x = 1

y = -½ + b + c som aflæses til ca.1

b = 1 - c + ½ = 1 +1½ = + (ca. 2½)

d er > 0 (= +), da der ses to løsninger (skæringer m x-aksen)

;-)
 


Skriv et svar til: Find b, c og d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.