Matematik

Hjælp differenstial

26. marts 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) f(x)=3x^2+2ln(x)

Bestemmelse af f ' (2)

2) f(x)=(1/3)x^3+e^4x

Bestemmelse af f ' (x)

Kunne godt bruge et hint, da jeg ikke lige kan få startet..

På forhånd tak .. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af mathon

 

                f(x) = 3x2 + 2·ln(x)     x>0

                f '(x) = 3 · (x2) ' + 2 · (ln(x)) ' = 3 · (2·x2-1) + 2 · (1/x) = 6x + (2/x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

f = x^3 / 3 + e^4x

Brug at (x^n)' = n * x^(n-1)

og at (e^(ax))' = a * e^(ax)
 


Skriv et svar til: Hjælp differenstial

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.