Matematik

Andengradsligning HJÆLP

26. marts 2012 af niko1624 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har problemer med denne opgave, jeg håber der er nogle der ar lyst til at give en hælpende hånd :)

hvordan løses denne opgave?

d. (x+1)(x+2) = (x+3)(x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2012 af NejTilSvampe

Gang parenteserne ud.


Svar #2
26. marts 2012 af niko1624 (Slettet)

er det sådan det skal gøres ???? 

a. (x+1)(x+2) = (x+3)(x+4)
x^2+2x+1x+2 = x^2+4x+3x+12
x^2+3x+2 = x^2+7x+12
x^2-x^2+3x-7x = 12-2
-4x = 10
x = -2,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2012 af NejTilSvampe

Prøv at indsætte x = -2,5 i din oprindelige ligning og se om du får det samme til at stå på begge sider.

(-2,5+1)(-2,5+2) = (-2,5+3)(-2,5+4)

Hvis det er sandt, så er det nok rigtigt.

Umiddelbart kunne jeg ikke se nogen fejl i din udregning.


Svar #4
26. marts 2012 af niko1624 (Slettet)

okay mange tak for din hjælp :)


Skriv et svar til: Andengradsligning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.