Matematik

Parablens skæringspunkter

26. marts 2012 af Hijsa - Niveau: C-niveau

En parabel er givet ved forskriften f(x)=-3x^2+4x+20.

Jeg skal bestemme parablens skæringspunkter med x-aksen.

Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud: Sæt 0 på x´s plads.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkternes x-koordinater findes ved at løse 2.-gradsligningen f(x) = 0 .

#1 -- det er ikke korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2012 af mette48 (Slettet)

sæt f(x) = 0

-3x^2+4x+20.=0

Brug derefter løsningsformelen for ax2+bx+c=0

x= (-b±√(b2-4ac) ) /2a


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2012 af 123434 (Slettet)

2# Godt, du gør opmærksom på det.


Svar #5
26. marts 2012 af Hijsa

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Parablens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.