Matematik

rentes og annuitetsregning

26. marts 2012 af allansiva (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antag du sætter 50 000 kr. ind på en konto, hvor renten er 2 % p.a. og tilskrives helårligt. Herefter sætter du ikke flere penge ind på kontoen.

a) Hvor mange penge står der på kontoen efter 3 år?
b) Hvor lang tid vil der gå før dine 50 000 kr. vokser til 60 000 kr.?
c) Hvor mange penge ville der stå på kontoen efter 3 år, hvis renten første og andet år er 1 % p.a. og tredje år 4 % p.a. og tilskrives helårligt?
d) Hvad skulle renten være, for at dine 50 000 kr. i løbet af 3 år vokser til 60 000 kr.?
e) Hvor mange penge skulle du sætte ind nu for om 3 år at have 60 000 kr. på kontoen, hvis renten var 2 % p.a. med helårlig tilskrivning?


Svar #1
26. marts 2012 af allansiva (Slettet)

nogen der vil hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2012 af nielsenHTX

#0

Der skal i alle opgaver bruges

kn=k0(1+r)n hvor:

kn er beløbet efter n terminer

k0 er start beløbet

r er renten med decimaler altså 1% =0,01

n er antal terminer

fx. a)

k0=50000

r=0,02 og n=3 indsæt og se hvad du får:

k3=50000(1+0,02)3


Skriv et svar til: rentes og annuitetsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.