Matematik

Nemme mat spørgesmål (Procent)

26. marts 2012 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan fortælle en metode til de her opgaver, jeg har prøvet men det er åbenbart forkert..

1)    Hvor mange grader er der mellem den store og den lille viser, når klokken er 4? Jeg har sagt 30 grader, men det er forkert.... 

 

2)      Kursen på pund er 1100. Hvor mange pund får man for 1000 kr. ? 

 

3)        På hvor mange forskellig måder kan man betale 2 kr med mønte, (25 øre tælles ikke med) Jeg har sagt 3 måder men det er åbenbart forkert... 

 

4)        Radio med CD afspiller.  Pris ekskl. moms 25%:2500 kr. = ? 

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

1)  En trediedel af skiven = 360 / 3 = 120 grader

2)  1000 / 11,00 = 90,91

3)  4

4)2500 + 25% = 2500 + 625 = 3125

;-)
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af Invincible (Slettet)

1. jeg tror det er mere end 30 grader

2. 110 pund  (11 pund for 100kr.)

3. 

50 50 50 50
50 50 1
1 1
50 1 50
1 50 50

5 måder :=)

 

4. =  1875kr.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2012 af Invincible (Slettet)

WTF?

 

Til: Krabasken. "ekskl. Moms"  du skal ikk' tilføje moms.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

# 2 og 3

Jeg tror, du skal overveje alle dine svar en ekstra gang  ;-)

 

4)  Pris ekskl. moms 25%: 2500 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

1)  En trediedel af skiven = 360 / 3 = 120 grader

2)  1000 / 11,00............At pund-kursen er 1100, betyder, at 1000 pund koster 1100 kr.

3)  4.............200, 100 + 100, 100 + 2x50, 4x50  giver 4 muligheder

4)2500 + 25% = 2500 + 625 = 3125

;-)
 


Brugbart svar (2)

Svar #6
26. marts 2012 af sundtold2010 (Slettet)

1) en cirkel er 360 grader hele vejen rundt, det vil altså sige at 12 = 100% (da uret kun går til 12)

vi dividerer så 100% med 12

100%/ 12 = 8,333 vi ganger derefter med 4 for at få procenten når klokken er ved 4.

8.333 * 4 = 33.3333 %

Nu skal vi så udregne hvor meget 33.333 % er ud af 360 grader

 

360 grader / 100% = 3.6

3.6 * 33.3333 = 119.999 

vi runder op så det giver 120 grader. - det passer også meget godt da vinklen er stum fordi den er over 90 grader. 

 

2)  når man siger kursen på pund er 1100 mener man at man får 100 pund for 1100 danske kroner.

vi skal altså udregne vi kan få for 1000 kroner, og det gør vi ved at dividere 100 med 1100

100 / 1100 = 0.09

derefter ganger vi med de 1000 kroner

 

0.09 * 1000 = 90

vi får altså 90 pund ud af 1000 danske kroner.

 

3) altså man kan betale med 1 x 2 krone, 2x 1 krone eller 4x 50 øre, men man kan også betale med 1 x 1 kroner OG 2 x 50 øre. 

Det giver dig altså 4 muligheder at betale på

 

4) for at udregne 25% af 2500 

dividerer du først 100. med 2500kr. for at udregne hvor meget 1% er, og derefter ganger du med 25% :

2500kr. / 100 = 25 dvs. at 1% er 25 kr.  

25kr. * 25% = 625 kr. 

 

25% af 2500kr. er altså 625 kr. 

 

 

 


Skriv et svar til: Nemme mat spørgesmål (Procent)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.